Vorige Artikel 2 van 2 Volgende

GreenThumb CCFL verlichting / CCFL TL Buis 33 Watt

€ 42,50 (exclusief 21% BTW)
Aantal

Projectprijzen en locatiebezoek op aanvraag via onze afdeling verkoop 0165-714107 info@greenthumb.nl voorbeeld projecten en info op www.greenthumb.nl

CCFL verlichting.

CCFL Verlichting betekend in het Engels Cold Cathode Fluoricent Light. CCFL verlichting wordt wereldwijd al geruime tijd zeer succesvol ingezet. In Europa is deze techniek bij het grote publiek ondanks de energie- en kostenbesparende voordelen nog niet heel bekend.

De duidelijke voordelen van CCFL verlichting, samen met een zeer aantrekkelijke aanschafprijs en terugverdientermijn van gemiddeld 1,5 tot 2 jaar maken CCFL verlichting een juiste keus voor het vervangen van diverse lichtbronnen.

Deze zeer energiezuinige, duurzame en onderhoudsvrije verlichting wordt nu grootschalig door GreenThumb Energy Solutions op de Europese markt geïntroduceerd 

Hoe werkt CCFL verlichting.

CCFL verlichting is ooit ontwikkeld voor toepassing in backlight verlichting, denk hierbij aan beeldschermen van o.a. laptops en LCD tv toestellen.  CCFL verlichting is te vergelijken met een dunne TL lamp, ook de CCFL verlichting bevatten gassen die eenmaal “aangeslagen” reageren met de fosfor in de behuizing en hierdoor witlicht produceren. 

Bij CCFL verlichting zijn echter geen gloeidraden aan het eind van de buislamp aangebracht. De lampen hebben hierdoor een extreem lange levensduur van wel 50.000 branduren. Een speciaal voorschakel apparaat (inverter) welke is ingebouwd in de lamp voedt de CCFL lamp.  

Door de CCFL TL lamp simpel “een op een” als vervanger voor uw huidige TL-verlichting in het bestaande armatuur toe te passen, bespaard u direct minimaal 45% op uw energiekosten. Daarnaast behaald u door de extreem lange levensduur een grote besparing op tussentijdse vervangingskosten.

CCFL verlichting is eenvoudig uit te wisselen in de bestaande armaturen hierdoor spaart u de investering in nieuwe armaturen uit.

Het licht van CCFL verlichting.              

CCFL lampen stralen licht uit in  een lichtkleur die vergelijkbaar is met de traditionele TL verlichting. Een kenmerkend groot verschil met traditionele TL verlichting is de lage temperatuur van de CCFL lamp zelf. De maximaal temperatuur van CCFL verlichting ligt op ongeveer 41 graden, bij standaard TL verlichting is dit 60 graden. 

Door het toepassen van een spiegel in de CCFL TL buis wordt het licht op juiste wijze verspreid in de te verlichten ruimte.

CCFL verlichting start, in tegenstelling tot traditionele TL verlichting ook bij zeer koude omgevingstemperaturen van tot -20 graden probleemloos en direct op.

Door de gesloten polycarbonaat behuizing is CCFL verlichting ook in de voedingsindustrie (onder HACCP) toepasbaar. 

Deze kenmerkende eigenschappen maken CCFL verlichting maken deze zeer geschikt voor toepassing in: voedingsindustrie en horecakeukens, koelruimtes en opslagmagazijnen tot -20 graden, zwembaden en kleedruimtes,parkeergarages en fietsenkelders, cleanrooms en medische sector.